Inspiratie & tips voor een Spaanse tapas-avond
Heb jij zin om een verrassend leuk etentje te organiseren? Duik eens de Spaanse keuken in en organiseer een tapas-avond! Daar gaat natuurlijk wel een voorbereiding aan vooraf, maar met onze tips slaagt jouw avond gegarandeerd. Lees snel verder!
Stap 1. Uitnodiging sturen
Het begint met het sturen van een uitnodiging. Nodig je vrienden en/of familie uit en plan (samen) een avond in de drukke agenda’s. Voor het bereiden van de hapjes en de tafelsetting is het natuurlijk handig om te weten hoeveel gasten je gaat ontvangen.
Stap 2. Kies uit de lekkerste tapas recepten
Er zijn talloze tapas recepten. Kies je favorieten uit en zet alle benodigde ingrediënten op je boodschappenlijstje. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou onze favoriete tapas recepten op een rij gezet.
Spaanse tortilla’s
Ingrediënten:
- 1 gesnipperde ui
- 2 geschaafde aardappels
- 3 grote eieren
- Olijfolie
- Peper en zout
Bak een gesnipperde ui met 4 eetlepels olijfolie glazig. Schaaf 2 aardappels en voeg het toe. Bak het 5 minuten lang op een laag vuur totdat deze ook glazig zijn. Kluts de eieren in een kom met het aardappel mengsel en voeg nog een halve theelepel zout en een beetje zwarte peper toe. Bak het geheel vervolgens 10 minuten in een kleine koekenpan met een deksel. Draai de tortilla om en bak het daarna nog 5 minuten in een koekenpan zonder deksel. Een handige tip; gebruik voor het omdraaien een bord, dat is wel zo makkelijk!
Patatas bravas
Ingrediënten:
- 2 geschaafde aardappels
- 3 eetlepels mayonaise
- Patatas bravas kruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
Snijd 2 grote aardappels in blokjes en frituur ze 10 minuten in een laagje olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Meng in een schaaltje 3 eetlepels mayonaise met één eetlepel patatas bravas kruiden. Serveer samen en geniet van jouw zelfgemaakte patatas bravas!
Vega paella
Paella is een op en top Spaans bijgerecht! Vaak wordt het geserveerd met vis of schaaldieren, maar een vega variant zet je ook eenvoudig op tafel. Varieer met groentes en verras je gasten! Benieuwd naar het recept? Bekijk dan deze blog!
Kant-en-klare tapas
Bij Xenos vind je ook meer dan genoeg tapas hapjes die je direct kunt serveren. Kies bijvoorbeeld voor heerlijke olijven, verkrijgbaar met en zonder pit. Of ga voor pan tostado! En de Spaanse dipsaus allioli mag uiteraard niet ontbreken op tafel. Lekker in combinatie met garnalensticks of andere kleine visgerechten. Verder zijn plakjes ham en worst een must!
Serveer samen met Sangria
Serveer de Spaanse hapjes met een bijpassend drankje: Sangria! Dit alcoholische drankje is een mix van fruit, wijn en bruisend water. Voor 1,5 liter sangria heb je nodig: 500 ml droge rode wijn, 750 ml bruiswater en diverse soorten fruit. Denk aan sinaasappel, citroen, limoen en blauwe bessen. Mix alles goed door elkaar en serveer in een mooie sapkan.
Stap 3. Shop een mooie tapasplank en tapasservies
Al dat lekkers wil je natuurlijk mooi serveren. Heb jij al een mooie tapasplank in huis? Bij Xenos vind je serveerplanken in allerlei houtsoorten en diverse maten. Ga jij voor een ronde tapasplank of een tapasplank van olijfhout?
Onmisbaar is natuurlijk tapasservies! Hiervan heb je nooit genoeg voor een tapas-avond. In ons assortiment vind je verschillende series tapasservies. Wissel grote schalen af met kleinere schalen voor een stijlvol geheel. Durf ook verschillende series met elkaar te combineren. Kortom mix & match jouw favoriete tapas schaaltjes!
Deel jouw tapas-avond met #xenos
Heb jij een gezellige Spaanse tapas-avond? Deel het met andere Xenos fans! Maak een foto en deel het op Instagram. Tag Xenos_NL in je bericht of gebruik #xenos en wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.
Bron: the.artoffood