Proef de smaak van Japan
Recept en foto's van @rotterdam.food
Heb je zin in een simpel Japans gerecht wat je snel en gemakkelijk kunt eten bij een BBQ? In deze blog vind je het recept van twee Japanse bijgerechten die je kunt eten met bijvoorbeeld kip yakitori of spareribs. Een heerlijke miso knoflookboter en een miso mayonaisedressing voor over de salade. Hmmm.. die Japanse keuken.
Miso knoflookboter
Ingrediënten:
• 3 eetlepels zachte roomboter
• 3 eetlepels miso
• 1 theelepel honing
• 1 teentje gesrapste knoflook
Bereiding in drie simpele stappen:
- Stap 1: Roer alle ingrediënten voor de knoflookboter goed door elkaar
- Stap 2: Rooster 2 maiskolven en/of 2 zoete aardappels op de BBQ of in de oven tot ze gaar en bruin zijn.
- Stap 3: Besmeer de mais en/of zoete aardappel met de knoflookboter en smullen maar!
Miso mayonaisedressing
Ingrediënten:
• 2 eetlepels mayonaise
• 1 eetlepel misopasta
• 1 eetlepel tahini
• 1 eetlepel water
• 1 theelepel rijstazijn
• 1 theelepel mirin
• 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Bereiding in drie simpele stappen:
- Stap 1: Rasp een winterwortel en schaaf een halve spitskool heel dun. Pluk de blaadjes van een half bosje koriander.
- Stap 2: Zet alles een half uurtje in een bak met ijswater, dan wordt de salade extra crunchy.
- Stap 3: Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer er apart bij.
Één pakje miso is voldoende voor beide recepten.
Eet smakelijk!
Sharing = caring
Heb jij een van deze simpele Japanse bijgerechten ook gemaakt? Deel het resultaat met onze andere Xenos fans via onze instagram pagina @xenos_nl. Gebruik #xenos of tag @xenos_nl in het bericht en wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op een van onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.