Een klassiek paasrecept met een roze twist
Wil je dit jaar je paastafel opvrolijken met een speelse en verrassende lekkernij? Ga voor gevulde roze eieren. Het is een ware traktakie voor zowel het oog als de smaakspapillen! Benieuwd hoe je een roze twist geeft aan de klassieke gevulde eitjes? Trek je keukenshort aan en lees snel verder voor het recept.
Benodigdheden
- 6 gekookte eieren
- Roze voedsel kleurstof
- 3 eetlepels mayonaise
- Paprikapoeder
- Kerrie kruiden
- Peper en zout
- Peterselie
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken door ze af te koelen met koud water.
Pel de schil van de de eieren eraf en snij ze door de helft. Lepel voorzichtig de eidooiers uit en houd het apart in een schaaltje.
Leg de eieren in een bakje water met circa 30 druppels roze kleurstof en laat ze ongeveer 45 minuten weken. Controleer tussendoor of de eieren de gewenste kleur hebben. Hoe langer je eitjes laat liggen, hoe donkerder ze worden.
Meng ondertussen de eidooiers met de 3 eetlepels mayonaise, een beetje paprikapoeder, kerrie kruiden en snufje peper en zout.
Schep de vulling over in een spuitzak en leg de eieren neer op een schaal. Vul de eiholtes met de vulling.
Snijd de peterselie fijn en garneer de gevulde roze eieren ermee.
Voilà! Met deze eenvoudige stappen tover je gewone eieren om tot een kleurrijk en smaakvol paasgerechtje. Probeer het uit en laat je gasten versteld staan van deze heerlijke verrassing!