Koekjes bakken voor Halloween
Spooky-boo! Laat je familie of vrienden schrikken met deze heerlijke spookkoekjes. Lees snel verder voor het simpele recept.
Benodigdheden
- hartjes bakvorm (ø 7 cm)
- mixer
- deegroller
- vershoudfolie
- bakpapier
Ingrediënten
- 125 gram suiker
- 250 gram boter
- 375 bloem
- ½ theelepel zout
- chocolade fondue
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de bloem en het zout toe en mix dit door het beslag. Kneed het deeg kort door, dek de schaal af met vershoudfolie en zet het voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven bord. Gebruik een hartjes uitsteekvorm om hartjes uit te steken. Snijd elk hartje doormidden en buig het uiteinde naar een kant om een spookvorm te krijgen. Leg de spook koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-18 minuten af in de oven. Laat de koekjes afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade fondue au bain-marie en gebruik een sate prikker om de oogjes en een mondje te tekenen met de chocolade.